04:35 | پنجشنبه 27 ارديبهشت 1403
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

پژوهشگاه فضایی

برقراری ارتباطات در مناطق بحران‌زده با بالن ارتباطی
نماد برتر- بالن ارتباطی در زمان بحران، منطقه بحران‌زده را تحت پوشش قرار می‌دهد و امکان اتصال بیش از ۱۰۰۰ نفر را به‌صورت هم‌زمان و ۱۰ هزار نفر را به‌صورت غیرهمزمان با سرعت یک گیابیت‌برثانیه فراهم می‌کند.
قول مساعد چین برای پرتاب ماهواره‌های دانشجویی/مشارکت ۳ دانشگاه ایران با اپسکو
نماد برتر- مدیرکل آموزش و تحصیلات تکمیلی سازمان همکاری‌های فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) با اشاره به مشارکت ایران در طراحی و ساخت ماهواره‌های کوچک دانشجویی با اپسکو، از قول مساعد چین برای پرتاب این ماهواره‌ها در سال آینده میلادی خبر داد.
آخرین وضعیت ۳ ماهواره سنجشی و مخابراتی/ساخت نمونه پروازی "سامان" در دستور کار پژوهشگاه فضایی
نماد برتر- معاون طراحی و تضمین ماموریت پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه نمونه مهندسی ماهواره ناهید-۲ آماده تحویل است، گفت: طراحی و ساخت ماهواره "پارس-۱" به پایان رسیده است و تست‌های کیفیت سنجی و پروازی آن تحت نظارت سازمان فضایی انجام شده و تست‌های نهایی در حال انجام است و امیدواریم این ماهواره آماده تحویل برای پرتاب شود.
برگزاری هفته جهانی فضا در شرایط کرونایی/راه‌اندازی دو مرجع در پژوهشگاه فضایی
نماد برتر- هفته جهانی فضا امسال با شعار "ماهواره‌ها زندگی را بهتر می‌کنند" به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا به شکل دیگری برگزار خواهد شد؛ به گونه‌ای که به گفته دبیر هفته جهانی فضا در ایران ترویج علم فضا در این هفته عمدتا در بستر مجازی صورت خواهد گرفت.
پایان تست‌های عملیاتی "پیشرفته‌ترین" ماهواره‌ سنجشی ایران
نماد برتر- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پایان تست‌های عملیاتی ماهواره‌ سنجشی "پارس۱" خبر داد.
پژوهشگاه فضایی مرجع داوری ثبت اختراعات در حوزه نانو شد
نماد برتر- معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران از واگذاری مرجعیت داوری ثبت اختراعات در حوزه فناوری نانو به این پژوهشگاه از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خبر داد.
"ناهید" هنوز پرتاب نشده است
پایگاه خبری راد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت مراحل انتهایی تحویل ماهواره ناهید به وزارت دفاع در حال انجام است اما این ماهواره هنوز پرتاب نشده است.
بررسی جایگاه دولت الکترونیک در وزارت ارتباطات
پایگاه خبری راد: دولت الکترونیک فرصتی را در اختیار دولت­‌ها قرار می­‌دهد تا نه ­تنها اطلاعات و خدمات خود را شفاف­‌تر سازند بلکه آن­‌ها را سریع‌تر، آسان‌تر و کم هزینه­‌تر در اختیار شهروندان قرار دهند. برای تحقق این هدف اما پایش مستمر کیفیت وب­گاه­‌ها و خدمات الکترونیکی دستگاه­‌های اجرایی در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته و مقرر شده است که تمامی دستگاه‌های اجرایی تا پایان سال سوم برنامه تمامی خدمات خود را الکترونیکی ارائه دهند.
استفاده از حسگرهای بومی در ماهواره "پارس ۲"/تدوین نقشه راه باتری‌های لیتیوم یون فضایی
پایگاه خبری راد: رئیس پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخت حسگرهای فضایی، رادار دهانه مصنوعی (SAR) و سیستم‌های ذخیره‌ساز انرژی را از ماموریت‌های این پژوهشکده نام برد و گفت: در ماهواره‌هایی که در دستور کار محققان قرار دارد، از حسگرهای ساخته شده در این پژوهشکده استفاده خواهد شد.
استفاده از تصاویر ماهواره‌های راداری در مدیریت بحران اخیر/کاهش خسارات ذوب برف با فناوری فضایی
پایگاه خبری راد: رئیس مرکز تحقیقات فضایی با بیان اینکه استفاده از تصاویر ماهواره‌ راداری برای مدیریت سیل اخیر اولین تجربه کشور در این زمینه بوده است، گفت: از آنجایی که افزایش دما و ذوب برف، مشکلات منطقه سیل‌زده استان گلستان را افزایش می‌داد؛ از این رو در مطالعات خود اقدام به پایش وضعیت ذوب برف‌ مناطق کوهستانی این استان کردیم.
استقرار بالن مدیریت‌بحران پژوهشگاه‌ فضایی در لرستان/استفاده از تصاویر داخلی در مدیریت سیل اخیر
پایگاه خبری راد: رییس پژوهشگاه فضایی ایران از ارائه دو خدمت فضایی در مدیریت بحران سیل اخیر خبر داد و گفت: در پی وقوع سیل اخیر با استفاده از تصاویر راداری نسبت به تهیه نقشه‌های سیل اقدام کردیم که این تصاویر در اختیار مسوولان عالی رتبه کشور قرار گرفت.
مدل پروازی ماهواره مخابراتی "ناهید ۱" آماده پرتاب است
پایگاه خبری راد: رییس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: مدل پروازی ماهواره مخابراتی "ناهید یک" که در پژوهشکده سامانه‌های ماهواره با همکاری سایر پژوهشکده‌های این مجموعه طراحی و ساخته شده، تست‌های لازم را گذرانده و آماده پرتاب است.
بومی‌سازی رادیوتلسکوپ با هدف‌ جمع‌آوری داده‌های فضا/استقرار سامانه رادیویی در مجموعه عباس‌آباد
پایگاه خبری راد: رییس مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی با اشاره به طراحی و ساخت رادیو تلسکوپ در این پژوهشگاه با بیان اینکه این سامانه در مرحله کالیبراسیون قرار دارد، گفت: این سامانه شامل یک آنتن ۵ متری است که از آن می‌توان برای رصد خوشه‌های کهکشانی و خط طیفی هیدروژن در فرکانس ۱۴۲۰ مگاهرتز بهره برد.
پایش سطح زیر کشت سیب‌زمینی با فناوری فضایی بومی/تعریف پروژه‌های فضایی جدید برای ۲ دانشگاه
پایگاه خبری راد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به همکاری این وزارتخانه با سایر دستگاه‌ها برای پایش منابع آب و سطح زیر کشت محصولات، گفت: از روز گذشته پایش سطح زیر کشت سیب‌زمینی را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی آغاز کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم این سامانه را در سراسر کشور توسعه دهیم.
موفقیت محققان در بومی‌سازی نرم‌افزار شبیه‌ساز ماهواره
پایگاه خبری راد: محققان پژوهشگاه فضایی موفق به بومی‌سازی نرم‌افزار شبیه‌ساز ماهواره شدند که این شبیه‌ساز از طراحی تا پرتاب ماهواره کاربردهای وسیعی دارد.
صفحه قبل | صفحه بعد